Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Susret misijskih suradnika u župnom pastoralu

U subotu, 13. svibnja u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati održan je prvi ovogodišnji susret misijskih suradnika u župnom pastoralu Zagrebačke nadbiskupije.

Susretu su nazočili, uz prečasnog Matiju Pavlakovića, s. Ivana Margarin (nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela) te 20 misijskih suradnika.

Ravnateljstvo Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji sazvalo je ova susret s ciljem izmjene informacija o radu unutar župnih zajednica te osmišljavanju zajedničkog plana za poboljšanje misijskog djelovanja u Nadbiskupiji.

Na susretu se okupilo dvadesetak župnih misijskih suradnika koji su podijelili svoja iskustva. Uz njih, svoje bogato iskustvo u organizaciji misijskih djelatnosti podijelio je i preč. Ante Šiško, povjerenik za misijsku djelatnost u Đakovačko-Osječkoj nadbiskupiji koja se naročito ističe svojim doprinosom na ovom području. Svoju je podršku i riječi ohrabrenja uputila i nacionalna ravnateljica Papinskih Misijskih Dijela u Republici Hrvatskoj, s. Ivana Margarin.

Nakon molitve i pozdrava uslijedilo je predavanje na temu “Organizacija misijskog pastorala na području jedne nadbiskupije” (preč. A. Šiško).

Suradnici su iznijeli iskustva i predstavili rad svojih Župa. Iz naših Župa prisustvovali su misijski delegati gospođa Snježana Pavlović (Sveti Antun) te bračni par Dunja i Domagoj Plušćec (Sveti Maksimilijan).

Istaknuta je važnost podizanja svijesti da je svatko pozvan biti misionarom! Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Šiško, a potom je uslijedio ručak i završna molitva.