Skip to content

Bazilika sv. Antuna Padovanskoga

SVETI DUH, ZAGREB

Prvopričesnici

Dragi prvopričesnici, roditelji, skrbnici, vjeroučitelji i prijatelji naših prvopričesnika!

Ovo je mjesto online prijave za sakrament prve Svete Pričesti kojega naši vjeroučenici u pravilu primaju u trećem razredu OŠ. Online prijave su uvedene od pastoralne godine 2023./2024. i jedini su (i najjednostavniji) način prijave. Sve podatke u prijavnom obrascu dužni ste popuniti: i to točno i provjereno. Ako neki podatak ne znate, napisat ćete ne znam, pa ćemo ga zajedno pokušati pronaći. Uvjeti za primanje sakramenta Prve Pričesti su definirani Zakonikom kanonskog prava te partikularnim Pravom naše Nadbiskupije. Važno je istaknuti kako sakrament nije obavezan, nego je to želja djeteta i roditelja te se, samim time, podrazumijeva ispunjavanje jednom preuzetih dužnosti.

Euharistijsko slavlje uvijek obuhvaća: navješćivanje Božje riječi, zahvaljivanje Bogu Ocu za sva njegova dobročinstva, naročito za dar Sina, zatim posvećenje kruha i vina i sudjelovanje u liturgijskoj gozbi primanjem Tijela i Krvi Gospodnje.

Katekizam Katoličke Crkve (1408)

Predragi!

Radujemo se što započinjemo novu školsku i pastoralno-katehetsku 2021./22. godinu u našoj Župi.

Obraćamo se vama, roditelji/skrbnici, s povjerenjem da ćemo našim kandidatima za sakramenata sv. Ispovijedi i Prve pričesti – zajedno s vama – pružiti dostojnu pripravu za ovaj sakrament. U tome će im trebati vaša roditeljska potpora i pomoć na njihovu putu osobnoga opredjeljenja za Isusa Krista.

Obraćamo se i tebi, dragi prvopričesniče, ovo je posebna prilika i za tebe i za tvoje roditelje. Ti ćeš za nekoliko mjeseci po prvi put primiti Isusa u svetoj hostiji i doživjeti njegovu milosrdnu ljubav u sakramentu ispovijedi. Kako bi priprema tvoga srca bila što bolja pomoći će ti i župna kateheza. Osim nje tu je i primjer tvojih roditelja u primanju sakramenata, te vaš zajednički dolazak na svetu misu svake nedjelje u 9.00 u našoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga.

Upisnica za župnu katehezu

    Kandidat

    Roditelji

    Crkveno vjenčani?

    Ostalo